
Her og nu, hvad tænker du så på, når snakken falder på ny teknologi i jeres konferencecenter?
Personalet i vores forskellige faciliteter – køkken, teknikere, tjenere og videre, arbejder jo ud fra informationer, de har fået centralt fra os, altså booking og planlægningsansvarlige. Ofte kommer der ændringsforespørgsler fra kunden, som så skal gennem os, før personalet rundt omkring kan få dem og reagere på dem. Her mangler vi en god dynamisk løsning, som vi direkte kan orientere personalet med. Personalet bliver på den måde notificeret på deres digitale ’køreseddel’ rundt omkring i konferencecenteret.
Hvad for nogle spørgsmål stiller I jer selv, når ny teknologi er på agendaen?
En af udfordringerne ved at indføre selvbetjenings-teknologi rettet mod vores gæster er, at det er en meget blandet gruppe. Der er unge, ældre, mænd og damer, danskere og udlændinge. Nogle er fortrolige med ny teknologi, andre er ikke. Det betyder ganske enkelt, at vi ikke er der, hvor vi kan introducere digitale løsninger på alle de logistikunderstøttende områder, hvor det teknisk set er muligt. Vi kan ikke tage den menneskelige faktor ud, i hvert fald ikke på nuværende tidspunkt. Som personale er vi nødt til at kunne hjælpe nogle af vores gæster direkte – eller i det mindste hjælpe dem med at bruge de nye selvbetjeningsplatforme.
Hvad med servicerobotter… er det noget I kunne overveje?
Altså man kan jo kalde teknologi for mange ting. Hvis interaktionen mellem gæsterne og teknologien fungerer til alles fordel, er vi naturligvis klar til det. Jeg tror måske begrebet robotter er lidt grænseoverskridende i sig selv. Det forbinder mange fortsat med noget fremmedgørende og måske endda risikabelt. Så hvis du spørger mig i mine kolleger i konferencebranchen, om vi vil bruge robotter, er det nok ikke det rigtige afsæt. Vi er som i alle andre brancher klar til at introducere ny teknologi, hvis det giver mening for både os og kunderne. Men igen; vi er også her i en brydningstid. Om 10 år vil vores forhold til servicerobotter være lige så afslappet, som det i dag er til begrebet apps, og så er vi ude over det problem.
Så hvordan ser du overgangen fra apps til robotter?
Tag f.eks. intelligente bookingsystemer. Er det en robot? Hvis en kunde over et bookingsystem skal tilrettelægge en konference, er der mange spørgsmål at tage stilling til. Også mange facetter, som kunden ikke har overvejet, og vi som udbyder er nødt til at spørge ind til. Et intelligent bookingsystem med de rette scripts og måske anvendelse af kunstig intelligens, vil muligvis kunne guide en kunde igennem forløbet, og hjælpe med at tage stilling til de mange ikke synlige praktiske ting, som sikrer en god afvikling af f.eks. en konference. Er det en robot?
Hvad tænker du kan bringe jer tættere på ny teknologi?
Jamen ligesom alle andre virksomheder er vi nødt til at se på, hvad der er af muligheder. Umiddelbart tænker jeg, at erfaringsudveksling med andre konferencecentre er oplagt. Vi skal sammen finde ud af hvilken teknologi og hvilke standarder, vi kan satse på. Det kan være svært med de mange muligheder på markedet. Vi gør hvad vi kan for at holde os tæt på de eksisterende innovationsmiljøer, og det kunne være spændende at være med til nogle pilotprojekter, hvor branchen tester ny teknologi, og på den måde er med til at bane vejen for de rigtige løsninger. Det er vi helt sikkert parate til.