CAPTO - internationalisering i advokatbranchen

CAPTO - internationalisering i advokatbranchen

Software- og konsulenthuset Capto leverer kundetilpassede brancheløsninger baseret på Microsoft Dynamics NAV. I advokatbranchen er Capto markedsledende med deres brancheløsning, hvor deres kunder blandt andet tæller syv af de ti største, danske advokatfirmaer.

Internationalisering er en proces, der kan drives af mange forskellige strategier, men processen vil altid drives af et identificeret vækstpotentiale. I den danske advokatbranche er Capto markedsledende med deres ERP-brancheløsning. Men det danske marked er tæt på at nå sit naturlige mætningspunkt, og Capto har derfor igangsat en internationaliseringsstrategi for at afdække de muligheder og udfordringer, der ligger uden for Danmarks grænser.

Advokatbranchen er speciel, og der kræves et stort kendskab til markedet og forretningsprocesserne for at vide og forstå, hvad en brancheløsning skal kunne for at lette hverdagen så meget som muligt for brugerne. Vores løsning skiller sig ud idet den drives af medarbejdere med uddannelse i – eller erfaring fra – advokat- og revisionsbranchen, og det giver en helt anden indgangsvinkel, end hvis løsningen var lavet af et almindeligt systemhus, forklarer CFO, Steen Fabricius Dahl.

Begrænset vækst i det danske marked

Konkurrencesituationen på det danske marked for systemløsninger har gennem de seneste 10 år været præget af markedsmætning og stigende omkostninger. Hvis man vil vækste inden for sin brancheløsning kræver det derfor, at man kan tage kunder fra konkurrenterne, hvilket kan være en stor udfordring:

For at virksomheder vil skifte skal man tilbyde noget der er bedre, og helst uden at det kræver nogen særlig egeninvolvering fra kundens side. Derudover er advokater typisk meget konservative, når det gælder deres systemløsning, og der skal meget til, før de fristes.

Internationalt potentiale

Captos research har vist at deres integrerede systemløsning ikke kun er unik i Danmark men også i resten af verden. Der findes ganske vist lignende løsninger, men virksomheden har et stort internationalt potentiale.

De løsninger der findes i andre lande er fragmenterede og kan dermed håndtere forskellige processer, men det gør opdateringsprocesserne ekstremt besværlige, da alle delsystemer skal opdateres hver gang der er en ny opdatering til ét af dem - og når man benytter systemet, skal man til tider have op til 12 applikationer kørende på én gang.

Vi ved, at systemet skal være let og intuitivt for brugerne i advokatbranchen at arbejde med, og da vores brancheløsning er fuldstændig integreret og relativt lettere at arbejde med, sammenlignet med dem vi ser i udlandet, har det vist sig at være let at få brugerne til at forelske sig i vores løsning.

Udfordringerne ved internationalisering

Internationalisering af advokatløsninger udfordres især af afvigelser i lovgivning, kultur og arbejdsprocesser, hvilket gør det til et større projekt at skalere sin forretning. Til gengæld er der stort vækstpotentiale.

Det tyske advokatmarked er betydeligt større end det danske, og Captos vurdering er, at man eksempelvis i München kan finde et marked, der er lige så stort som hele det danske inden for en afstand af 30 minutter. Capto har derfor gennemført et forløb med flere tyske advokatfirmaer for at få verificeret deres produkt og afdække potentialet.

Hvis løsningen blot skal oversættes, er det selvfølgelig en væsentlig mindre udgift, end hvis det skal rekonstrueres og kodes på ny. Indtil videre ser det ud til, at vi ikke skal ændre væsentligt i løsningen, men vi vil dog indledningsvis køre vores løsning i en betaversion hos nogle tyske pilotkunder, for at få noget værdifuld feedback fra brugerne.

Læs hele artiklen om CAPTO her.

Scroll to Top