It-system baner vej for nye services hos Faust Biovarme

It-system baner vej for nye services hos Faust Biovarme

It spiller ofte en væsentlig rolle for innovation. Men det kan også være med til at skabe muligheder for nye services hos virksomheder, som ikke umiddelbart har med it at gøre.

Faust fremstiller og sælger biomassekedler til alle behov, lige fra mindre landbrug til store agrovirksomheder og industrien. Gennem de seneste fem år har Faust arbejdet med at udvikle et nyt it-system, som kan overvåge og optimere kundernes fyr og kedler. Resultatet er et system, som kører på cloudteknologi, og blandt andet kan hjælpe kunden med at undgå lang nedetid på kedler, optimere på forbrændingen, samt minde kunden om vedligeholdelse. Samlet set letter det innovative servicesystem hverdagen for både Faust og kunderne.

Innovation kræver know-how

Faust har altid været en teknisk stærk virksomhed, med fokus på innovation, driftsikkerhed og optimal rådgivning til kunden. I dag kan Faust som de eneste på det danske marked tilbyde et system, som kan overvåge kundernes biomassekedler 24 timer i døgnet. Men det har ikke været en nem proces.

Biomassekedler er meget tekniske og komplekse produkter, og vi har arbejdet med styringsteknik i fire-fem år for at udvikle vores Black Magic system. Det er meget afgørende, at man har styr på processen i forbrændingen, og det tager tid at udvikle den know-how, fortæller Lars Bjørn Hansen, administrerende direktør, Faust.

System med servicefordele

Black Magic systemet (BM-systemet) kører over Internettet, hvilket betyder, at både kunden og Faust altid har adgang til systemet. Systemet opdaterer maskinens parametre hvert sekund, og indstillinger og parametre på maskinen kan derfor også ændres på sekundet.

Udover at kunne overvåge driften på kedlen, kan kunden tilpasse serviceydelser efter eget behov, alt efter hvilke informationer kunden har lyst til at modtage, og om informationerne skal sendes pr. sms eller e-mail.

På den måde reduceres både kundens og Fausts tidsforbrug, og overvågningssystemet sparer ofte kunden den udgift, der ligger i at få en servicemedarbejder ud på stedet. Selv om kunden skal betale et årligt gebyr for at få adgang til servicen, kan systemet væsentligt minimere den nedetid, som opstår i forbindelse med et driftsstop.

Dét der er vigtigt for kunden er, at de kan få hjælp her og nu, og med vores system kan vi i 95% af tilfældene sige, om der er en fejl på maskinen, uden at køre ud til dem. Kunden får i vores system et optimeret produkt. Hvor de før ville lade stå til og undlade at få kigget på deres kedel ved mindre problemer, koster det nu ikke en formue at få det rettet, da vi kan gøre det på afstand fra skrivebordet. Vi kan endda rette det endnu bedre, end hvis vi står ved siden af maskinen.

Nyt servicekoncept på vej

Selv om det nye system sparer mange servicebesøg væk, er der især ét tidspunkt på året, hvor der er særligt bud efter servicemedarbejderne:

Når den første frost på året kommer, går folk i panik, og så ringer alle på én gang.

Med et begrænset antal servicemedarbejdere og -biler til rådighed skaber den første frost flaskehalse og ventetid for kunderne. Faust vil derfor gerne udvide serviceberedskabet og arbejder på et nyt koncept: En servicekontrakt, hvor kunden for et fast beløb. får ét forebyggende besøg om året – inden frosten kommer. Spørgsmålet er, om kunderne er parate til at betale for ”serviceforsikring”?!

Servicekontrakten lægger op til, at man differentierer mellem kunder, da nogle vil betale for at blive prioriteret højere. Vi gør alt, hvad vi kan for at være der for alle vores kunder, og i dag prioriterer vi efter nød, men flere og flere kunder er pressede, når vi ikke kan være der inden for X antal timer, og derfor føler jeg også, at tiden er ved at være inde til sådan et tiltag.

Læs hele artiklen om Faust Biovarme her.

 

Scroll to Top